Gülhan YılmazTöreli Haberler

Sakarya’da Bir İlahi Yarışması

Sakarya’da Bir İlahi Yarışması

Bugün Serdivan’da, Sakaryamızın 16 ilçesinden kız ilahi gruplarının katıldığı bir ilahi yarışması düzenlendi.

Serdivan Kongre Merkezi’ndeki programı Sakarya İl Müftülüğü hazırladı.

Yüzlerce genç kız, anne ve hocahanım aynı anda “Canım Kurban Olsun Senin Yoluna. Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed!” dedi bir ağızdan, bir gönülle, yekvücud.

Her grup sahneye çıktığında, ilçelerinin camilerinden, güzel sahillerinden, göklerinden, ekinlerinden Filistinli müslüman kardeşlerimize selâm, sevgi ve rahmet dileğiyle dolu duaları gönderildi çarpıcı görseller eşliğinde.

Kız gruplarının adı birbirinden güzel çiçek isimleriydi. Gülibrişim, yasemin, papatya, çiğdem, erguvan, lale neler yoktu ki…

Her grupla hem farklı güzel bir koku hem daha canlı bir diriliş ruhu duyduk gönüllerimizde.

Güzel kızlarımız, “Aşkın ile aşıklar yansın ya RasulAllah! Ya HabibAllah!” dedikçe cûşa geldik. Atmosfer, musıki, gezinen ulvi ruh ve gönüller ne de yumuşak ne de lezizdi. Kudüs kapılarından, müslümanlık mahşerine, oradan semanın arşına gezinip durduk.

Sonra, Rasulullah ile birlikte Medineye hicret ettik ve başladı “Taleal Bedru aleyna”. Üzerimize Ay doğdu sandık sahiden…Veda Tepelerinden… Bu yürek Medine’den yeni gelmişti ya, birer birer yıkıldı hüzün kaleleri, düştü kendi gözyaşlarının peşine…Göğüs kafesi kalka ine…Hıçkıra inleye…Sile sile tuzlu yaşlarını titreyen elleriyle…

Kahpe Dünyalılar alkışlamıştı ya en karanlık, en gaddar zulmü biz de Filistinlileri alkışladık işte! Dakikalarca! Onlara benzemek için değil, hâşâ! Gençlerimizi tutuşturmak için. Kaldırmak için ayağa. Onlar çoktan anlamışlar, hissetmişlerdi bu ruhu. Zül değildi aslâ! Ellerimiz kızarana kadar devam ettik. Şehit edilmesinden önce mutlu mutlu gülen bir Filistinli delikanlının resmine baka baka.
Tabi ki dualarımızı da ettik ardından uzun uzun.

Kızlarda kefiyeler, Filistin Bayrakları, Filistin bandanaları vardı. Sonra Sami Yusuf, Ya Rabbel Alemin, dedi. O sözlerle orada bir bütün olduk yeniden.

Ne yakışırdı sonra bu programa “Gergin uykulardan kör gecelerden…Sonra şehitlerin omuzlarında bir sabah gelecek kardan aydınlık”

Söyledik, söyledik ve zaferi davet ettik. Söyledik, inandık ve kadere yazılması için niyaz ettik.

Gülhan Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu